Pleje af Lædertasker Samt Lædersko, Læderjakke mv.

Læder som materiale

Hos Birkmond elsker vi læder og alle dets gode egenskaber. Vi mener derfor, at det er vigtigt at pleje sine lædertasker ordentligt. Med let vedligeholdelse kan du have glæde af din lædertaske i mange år frem. En lille indsats kan gøre en stor forskel for taskens udseende, og du kan her blive klogere på, hvordan du vedligeholder din lædertaske bedst muligt.

Vedligeholdelse

Læder er et naturligt, organisk materiale, som ændrer udseende og udvikler patina med tiden. Patina kan beskrives som aldringstegn, som giver læderet et smukt og autentisk look. Mange mener endda, at læder kun bliver smukkere med tiden. Læderet skal dog, ligesom vores egen hud, passes og plejes. 

Plejeguide til vores 4 typer læder

Hos Birkmond prøver vi så vidt muligt at minimere spild og forbrug. Vi arbejder derfor kun med få typer læder, og vi anvender samme lædertype til flere forskellige styles, så der bliver brugt så meget af læderet som muligt. Nedenfor finder du plejeguide til hver type læder.

Birkmond Læderfedt til pleje af lædertasker

Birkmond Læderfedt, se mere her

Pleje af Birkmond tasker i vores velkendte koskind

Mange af vores tasker er lavet i vores velkendte, bløde læderkvalitet, som har godt af et let lag læderfedt inden brug og efter et års brug. Dette plejer læderet og gør det afvisende over for vand, snavs mv. Tasken kan med fordel gives et let lag et par gange om året - evt. efter eller inden hver sæson hvor du også ville pleje læderjakker og lædersko. Da vi bruger en meget rå skindkvalitet, altså uden plastik coating eller andet, kan vores lædertasker få mærker efter almindeligt brug. Mærkerne er en del af læderets patina, og kan nemt fjernes ved at tilføre læderet noget fedt igen.

Rygsække

Rygsække med let overfladebehandling

Vores rygsække - Metry, Cube, Meyer og Skagerak, har alle fået en let overfladebehandling, som gør dem vandafvisende. Det skader dog på ingen måde at behandle med læderfedt, men du kan evt. gøre det på sigt. Måske du synes den sorte farve trænger til en opfriskning? I så fald, kan du bruge en sort læderfedt. 
Pleje af Birkmond tasker med rustikt udtryk

Vores rustikke lædertasker har fået en rigtig god fedtbehandling, da de er blevet lavet. Derfor har taskerne denne lækre, bløde og næsten “våde” overflade. Det betyder, at taskerne i forvejen er mættede og behøver derfor ikke at plejes med ekstra læderfedt inden brug. Vores rustikke lædertasker skal blot tages i brug med det samme og have lov til at blive brugt. Blandt de rustikke tasker vil du finde rejsetasker, arbejdstasker, skuldertasker samt toilettasker.
Pleje af Birkmond tasker med vintage udtryk

Taskerne, som inkluderer vores Thy rygsæk, er lavet i en læderkvalitet med et flot vintage look. Lædertaskerne har fået en voksbehandling, som gør dem mere afvisende overfor vand og snavs. Taskerne behøver derfor ikke læderfedt inden brug, men du kan vælge at give dem læderfedt på sigt for at pleje læderet og forlænge levetiden. 
Pleje af Birkmond tasker i mahogniskind

Vores tasker i det smukke mahognibrune læder har fået en god behandling med fedt og voks. Læderet er derfor slidstærkt og har en vandafvisende overflade. Tasker i dette læder kan dog med fordel stadig plejes med en naturlig læderfedt.

Mahogni brunt læder koskind flot og slidstærkt læder smuk dyb farve god læderkvalitet

Generel pleje og rengøring af læderprodukter

Læder er et holdbart materiale, som bruges til mange forskellige formål eks. læderjakker, lædersko, møbler mv. Vil du have mest muligt ud af dine læderprodukter, er det vigtigt at tage sig af dem. Generelt for læderprodukter gælder, at du kan rengøre dem med en tør klud for at fjerne støv mv. Har læderproduktet fået pletter, benyt da en hårdt opvredet klud. Vær opmærksom på, at læder ikke har godt af at få sæbe. Dog er sæbespåner et godt rengøringsmiddel til læder. Lad læderet tørre og påfør derefter et tyndt lag læderfedt med en tør klud og bløde bevægelser. Læderfedtet bør ikke være for koldt, da det i så fald vil være stift at påføre. 

Med disse tips kan du få glæde af din lædertaske eller andet læderprodukt i mange år. Birkmond tager ikke ansvar for forkert behandling eller udførelse af læderpleje. Hvis du har nogle uddybende spørgsmål til vores lædertasker eller hvordan du plejer dem, så kontakt os.