Artikel: Birkmond Går En Anden Vej

Artikel: Birkmond Går En Anden Vej

Bag den store trædør med messinghåndtaget i Graven 3, ligger lædertaskebutikken Birkmond. Butikken startede som en midlertidig pop-up store henover julen 2017, men grundet den store succes, har kvinden bag Birkmond, Manja Leedsøe, valgt at blive liggende i gaden.
Birkmond sælger tasker til den bevidste forbruger, der ønsker at føle og dufte kvaliteten af tidsløst design. 

 

Af Frederikke Hobye

 

Nej tak, til fast fashion 

Fra du træder ind ad døren, bliver du mødt af duften af læder. 

Med undtagelse af en pastelfarvet flagranke, der hænger langs loftet, er den minimalistiske indretning i butikken holdt i naturlige materialer som grønne planter, træ og læder. 

De sorte og brune tasker i henholdsvis bøffel- og gedelæder har været med fra start. Manja og Birkmond vil nemlig ikke være en del af fast fashion industrien, hvor der kommer en ny kollektion i hver sæson. 

”Vi vil ikke lave tasker i vanvittige farver, fordi det internationale modemarked dikterer, at det er rød, der er farven denne sæson. Vi laver klassiske tasker, i en god kvalitet, det vil kunderne have, og det er også meget mere bæredygtigt.”

 

Birkmonds fysiske placering og ånd går op i en højere enhed

På plankebordet i midten af butikken ligger der sammenrullede garvede stykker skind. Manja Leedsøe er vild med læder, og alt hvad det kan bruges til. Hun har en vision om at vise læderets gode kvalitet og alsidighed. At det lige endte ud i at være tasker, var dog tilfældigt. ”Jeg startede med at sy oversize læderjakker, men beklædning er svært at sælge på en webshop, da alle er forskellige størrelser, så der var meget returnering, der er det nemmere med tasker, dem kan alle passe”, siger Manja.
Ifølge Manja Leedsøe, er det afgørende for brandets succes, at hun har kombineret en webshop og en fysisk butik. 

”På et billede på en hjemmeside, er det svært at se forskel på de forskellige skindtyper, men efter vi har åbnet butikken, kan folk selv komme ned og se med deres egne øjne, hvordan vores kvalitet er,” siger Manja.

 

Det er ikke længere nok kun at være til stede online eller fysisk

Strategien ser ud til at virke, for det er gået stærkt for Birkmond. På kun to år har virksomheden gået fra kun at bestå af en webshop, til også at rumme en butik og en pop-up store, der lå i Skagen henover sommeren 2018. Og valget om at få en fysisk butik så tidligt i forløbet, var da også helt bevidst. 

”Jeg tog rundt på mange designmesser, og dér opdagede jeg, at hvis vi skal sælge vores produkter succesfuldt, så skal kunderne have lov til at mærke, dufte og føle vores produkter. Jeg vil give kunderne en oplevelse, som de ikke kan få på nettet”, siger Manja.  


Den gamle rød og hvide bindingsværksbygning i Graven er ifølge Manja, den perfekte ramme for Birkmond. ”Bygningen har masser sjæl. Den er ligesom vores tasker i tidsløst design, og det er i sådan et miljø, at vi gerne vil præsentere vores varer.”
I et af butikkens hjørner støder to lænestole op mod et grønt rundt bord i, hvor et Bezzerwizzer spil ligger. Det er et bevidst valg, at det er placeret dér, for Manja vil gerne signalere, at der i butikken er tid og ro til at være tilstede. 

”Vi vil gerne sælge hele oplevelsen. Vi oplever tit, at kunder giver os et kram efter salget er afsluttet, fordi, de føler, at de får en relation til os og til den taske, de køber, fordi vi har givet os tid til dem,” afslutter Manja.