Pleje af Lædertasker Samt Lædersko, Læderjakke mv.

Pleje af Lædertasker Samt Lædersko, Læderjakke mv.

Læder som materiale

Hos Birkmond elsker vi læder og alle dets gode egenskaber. Vi mener derfor også, at det er vigtigt at passe og pleje sine lædertasker ordentligt. Med let vedligeholdelse kan du have glæde af din lædertaske i mange år frem. Selv en lille indsats kan gøre en stor forskel for taskens udseende. I nedenstående afsnit vil vi fortælle dig, hvordan du kan vedligeholde din lædertaske bedst muligt.

 

Vedligeholdelse

Det første du skal være opmærksom på, når du køber læder er, at det er et naturligt og organisk materiale. Det betyder i korte træk, at det ændrer udseende, og man taler ofte om at læder udvikler patina med tiden. Patina kan beskrives som aldringstegn, og giver læderet et smukt og autentisk look. Mange mener endda, at læder kun bliver smukkere med tiden, så det er ikke noget man skal være bekymret for. Læderet skal dog, ligesom vores egen hud, passes og plejes. 

Pleje af Birkmond tasker med "våd" overflade

Vores tasker i den mere fedtede og "våde" læderkvalitet har godt af at blive smurt med læderfedt inden brug og efter et års brug. Dette plejer læderet og gør det afvisende over for vand, snavs mv.  

 

Birkmond Læderfedt til pleje af lædertasker

Birkmond Læderfedt, se mere her

 

Du kan med fordel smøre tasken et par gange om året - evt. efter eller inden hver sæson hvor du også ville pleje dine læderjakker og lædersko. Nogle tasker i denne læderkvalitet kan også få mærker efter almindelig brug. Mærkerne er en del af læderets patina, og kan nemt fjernes ved at gnide på mærket med en finger, da læderet herved igen får fedt. Vores messenger tasker, sorte rejsetaske og computertasker er lavet i denne "våde" læderkvalitet.

Pleje af Birkmond tasker med glat og blank overflade

Nogle af vores lædertasker har fået en let overfladebehandling, der gør dem vandafvisende. Disse tasker har en mere glat overflade, og dem kan du med fordel selv imprægnere efter et års tid. På den måde holder du den vand- og smudsafvisende effekt ved lige. Vores rygsække og små skuldertasker er ofte lavet i denne overfladebehandlede kvalitet. 

 

Rengøring

Brug en tør klud for at fjerne støv mv. fra din lædertasker. Har den fået pletter, kan du benytte en hårdt opvredet klud. Vær opmærksom på, at læder ikke har godt af at få sæbe. Dog er sæbespåner et godt rengøringsmiddel til læder. 

Med disse tips kan du få glæde af din taske i mange år. Det kræver altså ikke meget at vedligeholde og rengøre sin lædertaske.

Birkmond tager ikke ansvar for forkert behandling eller udførelse af læderpleje. Hvis du har nogle uddybende spørgsmål til vores lædertaske eller hvordan du plejer dem, så kontakt os.